Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2008 12:22 - Маймуни чистачи
Автор: verdji Категория: Изкуство   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2008 12:27


Ей, цяла нощ не спах - такива мъдрости измислих, ама не станах да ги напиша и ще бъдат завинаги загубени, но все пак маймуните на Бате Бойко ми се струват много важна тема. Защо така заглъхна? Трябва според мен да се разшири и да се включат повече животни в почистването на София.
1. Слоновете да излязат да запълват дупки по пътищата.
2. Жирафите и те да чистят найлонови торбички по дърветата, може да се заемат и със саниране на сгради.
3. Тигрите и лъвовете - това е кошунство да ядат без да работят - трябва да излизат по улиците и сами да търсят месо - така ще се реши проблема с бездомните / кучета, котки, каквото падне бездомно/.

Като помислим списъкът може да стане доста дълъг и би трябвало - трудът обладогородява, а нацията намалява. Маймуните нали са нарочени да стават хора, първи трябва да започнат да се трудят - защото има перспектива, има надежда и за тях - веднъж да станат хора и могат да го ударят на ядене, мързел до края на дните си.
Но това е никой да не смее да протестира - маймуните да почват да работят, то се видя, че от циганите хора няма да излезе. Не че аз имам нещо против последните, но до такъв извод достигам като чета вестниците.
А щом света ни обръща вноминие само когато се опитаме да говорим на английски - пеем де - и веднага взима интервю - какво ще е чудо като разбере, че сме приучили цялата зоологическа градина да работи и да се труди за подобряването на еко средата?

А за Бате Бойко виждам бъдеще на детски писател - само, че той за разлика от Доналт Бисет ще е приложил невероятните си идеи на практика преди да ги опише. Но понеже е само в началото на серията си небивалици и може би още му е трудно, мога да му предложа идея почерпена от по-горе цитирания автор как да спре кражбите - историята е за един мързелив полицай Хари и неговия кон, които вървели след автобусите - коня дъхал в стъклото, а полицаят рисувал. И крадиците си крадяли на воля. Но шефът на полицаите се ядосал и пратил да види защо Хари не гони крадците, така и други полицаи видели колко е забавно да си рисува по задните стъкла на автобусите и всички започнали да практикуват това изкуство. Накрая видиш ли крадците били толкова изумени, че никой не ги гони, че отишли да търсят да гледат с какво се занимават полицаите и колко им завидели.... толкова много, че и те започнали да рисуват по стъклата на автобусите. И така вече никой не крадял...

Та прочитайки таки приказка, първо се облещих, но на второ четене си казал - аууу, ми че това много подходящо за нашата действителност. И тъй като не знам дали въпросният автор е издаван скоро у нас, си позволих да ви разкажа приказката. Пълна е с такива истории, подобни на бате Бойковите. Много се радвам, че кметът има талант за такива небивалици - така се казва книжката.
И като я напише в български вариант имам разбира се още по-добри предложения... досещате се тези на Джани Родари.. Сладоледени замъци, пътища от шоколад... и т.н.
Ами разбира се, че ще се реши проблема със затръстванията - я да постелят Цариградско със супер вкусен шоколад - кой ще дръзне да пътува закъдето и да е - нали любителите на шоколад ще го завържат на някое дърво да не мърда, докато не хапнем и последното парченце млечен шоколад с пълнеж:))) мммм имам цял градоустройствен проект - коя улица с какъв пълнеж да е.
Ако и вие имате препоръки дайте да ги съберем... че да решим веднъж завинаги проблемите на тая София. Нали знаете 22 март - е ден на София:))))


Тагове:   маймуни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: verdji
Категория: Изкуство
Прочетен: 300516
Постинги: 136
Коментари: 271
Гласове: 1385
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930